Separatory tłuszczu
Produkty :
Separatory tłuszczu to urządzenia przeznaczone do oczyszczania ścieków zawierających większe ilości tłuszczów niż występujące w ściekach bytowych. Stosowane są m.in. w kuchniach restauracyjnych, hotelowych, barach szybkiej obsługi, szkołach, masarniach, ubojniach, a nawet w prywatnych domach.
Ich zastosowanie zabezpiecza kanalizację przed zapychaniem (zalepianiem) i minimalizuje powstawanie nieprzyjemnych zapachów podczas rozkładu tłuszczu zalegającego w rurach.
Wyróżniamy 2 typy separatorów tłuszczu:
- ST-P – separatory o konstrukcji pionowej, przeznaczone dla obiektów tzw. małej gastronomii, w których ze względu na niewielkie przepływy ścieków, powstają małe ilości zanieczyszczeń tłuszczowych (do grupy tej zaliczamy separatory o przepływie od 0,5 do 3,0l/s)
- ST – separatory o konstrukcji poziomej, stosowane w dużych obiektach, w których prócz przepustowości wymagana jest także odpowiednia pojemność osadnika (do grupy tej zaliczamy separatory o przepływie od 4,0l/s w górę).
Zalety: | w stosunku do betonu oferowane przez nas separatory są lekkie, wygodne w transporcie i w montażu. Jednocześnie są bardzo wytrzymałe, dzięki czemu przy odpowiednim zabezpieczeniu mogą być montowane w trudnym terenie oraz w miejscach ruchu pojazdów. | |
Gwarancje: |
gwarancja producenta firmy Wobet-Hydret na separatory tłuszczu zamontowane zgodnie z instrukcją montażu wynosi 3 lata. |
|
Dostępność: |
wszystkie separatory produkowane są na zamówienie. Czas oczekiwania na separator zależy od jego wielkości. Dla małych separatorów (przepływ 1,0l/s – 3,0l/s) czas oczekiwania wynosi od 3 do 10 dni roboczych, dla większych ustalany jest przy zamówieniu. |
|
Transport: |
termin dostawy jest do uzgodnienia przy zamówieniu. |